Jag hatar dessa löpsedlar. Den brer på tanken att pensionen är ett pengaregn från himlen. Att så fort man fyller 65 har man inget försörjningsansvar. Att staten ska försörja alla pensionärer. Nyanserna att du ska ha jobbat vitt ett helt liv, att man ska planera och förbereda ekonomiskt för pensionen suddas ut Att individen behöver inte förstå var pensionspengarna kommer ifrån. Alla vill att pensionärerna ska ha en god försörjning – självklart. Men det här är ett ämne många blundar för hela livet och sedan blir det inte som de tänkt sig. Hade man haft en annan retorik och uppmuntrade sparande och kunskap hade färre känt såhär. Men det här är inte journalistik, det här at Fox News fasoner där de vill väcka känslor och bekräfta redan upprörda individer istället för att rapportera en aktuell situation. Utbildning – inte urvattning av ämnet är vägen framåt. #pratapengar #pensionärriktigapengar #pensionista #spara #pension https://ift.tt/31XcRay
Kategorier: InspirationInstagram

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *