Repost from @mohammedsvagtillmiljonen – Dags för ännu en intervju, idag gästas vi av Sabrina Thams! Väldigt bra intervju!

1. Vem är Sabrina och vad jobbar du med?
Jag blev en gång beskriven av en vän ”hon har ett norskt efternamn, en kanadensisk mamma och bott i Tyskland”. Idag är jag ansvarig för att över 100 000 människor får rätt tjänstepension rapporterad till deras försäkringsbolag. Bredvid det driver jag Pensionista.nu, en blogg om pension där jag sprider pensionsglädje.

2. Vad är din relation till aktier, fonder och sparande rent generellt?
Det var en skakig relation först. Jag trodde på alla myter att det är svårt, komplicerat och det var först rätt sent på livet jag började nosa på det och insåg att det var inget av det.

Sparande, aktier och finansmarknaden är idag ett av mina största intressen. Idag jobbar jag för att riva deras myter och hjälpa andra att få upp ögonen för det.

3. Jag snackar mycket om balans när det gäller sparande. Att njuta längst vägen, vad är balans för dig när det kommer till sparande?

Det finns så många ”extremsparare” i sociala medier, och jag kan inte relatera till någon som sparar och snålar på allt. Jag ser till att jag har utrymmer för det jag vill ha i mitt liv – bra mat, mina intressen, resor osv, men resten sparar jag. Utifrån detta planeras och budgeteras min vardagsekonomi för att ha ordning och reda på pengarna. På så vis är jag vardagsekonomisk, inte för att vara snål, men för att kunna vara generös mot mig själv och andra när jag verkligen vill.

4. Du är en expert på pension. Hur ska man tänka kring sin pension?

Pension är riktiga pengar! Det är inte ett magiskt pengaregn från himlen som kommer för att man har fyllt 65. Så du måste aktivt spara och förvalta pengarna och ha en långsiktig plan för hur och när du ska gå i pension.

5. Vad är ditt bästa pensionstips?

Att äga din pension. Det är din framtid och dina pengar – var inte rädd för dem. Gå in på minpension.se för att hitta dina befintliga pensionspengar, vilket kollektivavtal/företag de tillhör och vad du kan göra med dem.
Gör en prognos- räcker pengarna? Om inte, börja spara till ditt framtida jag och våga fråga! Det är din pension det handlar om, di https://ift.tt/2Xm5oUC

Kategorier: InspirationInstagram

0 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *